Pentru fiscalizare : 


Avem nevoie de Registrul special si Cartea de interventii, pe acestea doua le perforam, urmand sa le legam cu o sfoara peste care aplicam un sigiliu.


In registrul special completam la pag.1 ( societatea comerciala, sediul si locul instalarii aparatului ) si pe ultima pagina, pe coperta registrului ne semnam si punem stampila SEDONA cu Ro-ul si adresa sediului.


In cartea de interventii completam la pag.2 :  tipul casei ( ex : DATECS ), modelul ( ex: dp - 25, wp 50 ), AVIZ/AUTORIZATIE ( gasim pe spatele casei de marcat ( exemplu : 111 / 13.06.2018 ) si seria aparatului ( exemplu : DB4400028594 )


Pag.3   - punem stampila firmei cu datele.


Pag.4   - scriem denumirea firmei si sediul ei, codul fiscal si locul instalarii aparatului.


Pag.5   - punem stampila cu datele firmei.


Pag.6  -  scriem numele celui care a fiscalizat casa de marcat, unitatea de service SEDONA, RO-ul acesteia RO14560415 si numarul de legitimatie ( al angajatului ) care a fiscalizat casa de marcat.


Pag.7  -  in dreptul casutei "instalarea aparatului" trecem data actuala si ora la care am inceput fiscalizarea, in casuta din mijlocul paginii scriem "FISCALIZARE" ( date privind interventia ). Pe celelalte casute privind numarul ultimului raport, raport Z perioada si Raport Z Finalizare interventie tragem linie iar la finalizarea raportului scriem data actuala si ora de pe bonul casei de marcat care indica fiscalizarea. Tot in aceeasi pagina la Resetare incercuim NU, la instruirea operatorului incercuim DA si la Integritatea sigiliului dupa interventie si proba incercuim DA, restul taiem cu un X. La finalul paginii ne semnam cu numele celui care a autorizat fiscalizarea si punem stampila rotunda.


Fiscalizare casa de marcat : 

1. Se conecteaza casa de marcat la PC, scoatem Z - ul,  dupa care actualizam de la date and time data si ora casei de marcat si dam set date and time. 

2 . Printam Z-ul din nou.

3. Selectam tab-ul Header and  footer unde adaugam numele si adresa firmei.

4. Selectam tab-ul Vat si bifam ultima si ante-penultima casuta dupa care dam save.

5. Selectam tab-ul de Fiscalizare si bifam sau debifam daca firma este paltitoare sau nu de TVA, completam campurile cu numarul de inregistrare al aparatului si CIF-ul acesteia.

6. Dupa ce iese de pe casa de marcat bonul care confirma fiscalizarea il capsam in cartea de interventii de coperta dar pe interior.*Clientul trebuie sa completeze cererea de fiscalizare.

*Cel care autoriszeaza fiscalizarea trebuie sa completeze impreuna cu clientul Declaratia de instalare".